Han Lips

Hé Lubach, het is nog geen april! Heb je naar buiten gekeken?

 

Han Lips
Veel plezier met de zomer? Hé Lubach, het is nog geen April! Beeld VPRO
Veel plezier met de zomer? Hé Lubach, het is nog geen April!Beeld VPRO

Misschien kan Zondag met Lubach als ze in september terugkeren iets doen aan NPO-programma's die de actualiteit volgen en er op een koude stormachtige zondag in maart mee ophouden om ons 'veel plezier met je zomer' toe te wensen.

Hé Lubach, het is nog geen april! En heb je naar buiten gekeken? En belangrijker nog: hoe moet dat verder met ons, de kijker?

Zal je net zien, dat er komende week iets gebeurt dat gewoon te mooi is om te laten liggen: een schitterende nieuwe politieke beweging met een krankzinnige naam, een publieke functionaris die zijn Maserati de Kostverlorenvaart inrijdt, we noemen maar wat. En wat dan? Moeten we het soms aan die gasten van Larie, het nieuwe improvisatieprogramma van Arie Boomsma, overlaten?

Zelden is leuk zo onleuk geweest. Maar goed, het is tekenend voor de inzet van Zondag met Lubach dit korte seizoen dat het programma een gat achterlaat.

Gemodelleerd naar The Daily Show van Jon Stewart en Last week Tonight van John Oliver nam ZML de actualiteit door en sneed onderwerpen aan die elders bleven liggen. TTIP was bepaald geen onderdeel van de nationale conversatie, maar mag zich sinds ZML een 'omstreden handelsakkoord' noemen. En de totaal uitgebluste discussie over de monarchie werd geestig nieuw leven ingeblazen door de greep naar de macht van farao Arjen Hendrik I.

Misschien kan hij trouwens iets doen aan de cabaretisering van de samenleving?

Han Lips is televisierecensent bij Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een e-mail naar h.lips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden