Han Lips

Hart van Nederland weet overal een linkje te leggen met het WK

Han Lips
Niets hadden ze meer, vertelden de eigenaren. Geen ondergoed, geen schoenen Beeld Hart van Nederland
Niets hadden ze meer, vertelden de eigenaren. Geen ondergoed, geen schoenenBeeld Hart van Nederland

Alle ingrediënten waren weer present in Hart van Nederland, zo'n programma waar Lips wel eens blijft hangen als er niets anders interessants op de tv is. Hart van Nederland staat bijna elke avond garant voor een fikse brand, veel klein leed en - in deze opgewonden WK-dagen - ook voor een boel oranje mallotigheid.

Maar eerst die fik. Twee zelfs, dit keer. Ergens in een haven brandde een boot en de ramptoeristen stonden vooraan. 'Het is nog niet afgelopen hoor,' zei een toegesnelde kijker glunderend in de camera. Elders stond een jong stel er hevig beteuterd bij nadat hun huis en horecaonderneming na een felle brand waren veranderd in een zwartgeblakerde ruïne. Niets hadden ze meer, vertelden ze. Geen ondergoed, geen schoenen. Al had de bewoonster nog wel een kamerjas en haar telefoon kunnen redden.

Zelfs in al die narigheid wist de meelevende verslaggever nog even een linkje te leggen naar 'onze jongens' in Brazilië. Was er geen brand geweest, hadden de jonge ondernemers dan de zaak oranje gekleurd? Zeker, klonk het treurig.

Tijd voor Hart van Nederland om over te schakelen naar waar het wel gezellig en oranje was. Lips zag volwassen mannen met oranje inktvishoeden volledig door het lint gaan en 'oranjevorser' Hans Kraay jr. een opmerkelijke wedstrijdanalyse maken. De Chilenen waren naar de gallemiezen gespeeld en als Onze-Lieve-Heer in de nek van onze Louis bleef zitten, werden we... wereldkampioen. Fijn zo.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden