Lezersbrieven

‘Haal het Songfestival niet naar Amsterdam’

Het Songfestival moet absoluut niet in Amsterdam worden gehouden, stellen Paroollezers. ‘Ik wil een harde campagne dat het Songfestival op gepaste afstand van Amsterdam zal worden gehouden.’

Het Parool
Duncan Laurence na de winst op het Songfestival Beeld ANP
Duncan Laurence na de winst op het SongfestivalBeeld ANP

Songfestivalfans

Wat ontzettend prachtig dat Duncan Laurence het Songfestival heeft gewonnen. Heel Nederland is trots op hem en zijn team. Mooi dat Nederland volgend jaar gastland is: dan kan de hele wereld genieten van prachtige muziek en natuurlijk van ons mooie land.

De Nederlandse steden staan nu al in de rij om het te mogen organiseren. Ons land zal dan overstroomd worden met Songfestivaltoeristen en de wereld krijgt veel Holland promotion te zien.

Maar het is ook dé kans om vooral de rest van Nederland te laten zien en het spreiden van toeristen in praktijk te brengen. Hoewel veel Amsterdammers denken dat Nederland ophoudt bij de stadsgrenzen, stel ik voor het Songfestival te gunnen aan een andere prachtige stad, zoals Groningen, Maastricht, Rotterdam of Den Bosch.

Een van de beleidsvoornemens van het stadsbestuur is immers toeristenspreiding.

Als het Songfestival wel in Amsterdam wordt georganiseerd, weet je bij voorbaat dat er gedurende enkele jaren nog meer toeristen komen.

Maar voor zo’n besluit moet het verstand winnen van de ego’s en persoonlijk belangen. Toeristenspreiding: geen woorden maar daden, er dient zich nu een unieke kans aan.

Tom Heijnen, Amsterdam

Keiharde lobby

En nu is het dus belangrijk dat een keiharde lobby wordt gevoerd om het Songfestival 2020 niet in Amsterdam te laten gebeuren. Dat Songfestival geeft veel drukte.

Dat vinden wij Amsterdammers echt niet leuk. En voor je het weet trekt het nog extra toeristen aan. En de jaren daarna.

Ik wil een harde campagne dat het Songfestival op gepaste afstand van Amsterdam zal worden gehouden.

Maastricht is denk ik wel veilig.

Marcel Horsthuis, Amsterdam

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden