Lezersbrieven

'GVB kan omgedoopt worden tot Weinig Vervoer Bedrijf'

Lezers van Het Parool reageren in deze ingezonden brieven op de plannen van het GVB om de komende jaren steeds meer bus- en tram­haltes op te heffen.

Het Parool
null Beeld Shutterstock
Beeld Shutterstock

Het GVB kan beter omgedoopt worden tot WVB: Weinig Vervoer ­Bedrijf. Al die argumenten om lijnen en haltes te laten verdwijnen, zijn ­ongeloofwaardig (Het Parool en PS van de Week).

Ik heb nooit iets gemerkt van kortere reistijd. Wachttijd op tramhaltes is juist langer en overstappen is vaker nodig.

Parkeerplaatsen verdwijnen en auto's moeten zo veel mogelijk weg uit de stad. Allemaal op de fiets? Binnenkort is 15 procent van de Amsterdammers 65+. Die hebben meer behoefte aan een comfortabeler wijze van vervoer.

Gemeente Amsterdam: zorg voor uw burgers en voor uw vervoer!

Anneke de Jong, Amsterdam

Nog even en dan de volgende kop in uw krant: 'GVB gaat nog efficiënter werken en heft alle haltes op'.

Adrie van Erp, Landsmeer

In het artikel over de plannen van het GVB voor het wegsaneren van nog meer tramhaltes zegt de woordvoerder aan welke voorwaarden moet worden voldaan, voordat een tramhalte kan worden weggesaneerd.

Niet alleen daaraan, maar het GVB houdt ook ernstig rekening met de ouderen in de stad!

Die bewering kan op verschillende plaatsen in de stad worden gelogenstraft. Er is een voorbeeld: het gaat om een tramhalte, die al enkele jaren terug is opgeheven. Die tramhalte is op de hoek van de Ceintuurbaan en de Amsteldijk en staat pal voor een huis voor ouderen.

Op de gevel van dat huis heeft lange tijd een spandoek gehangen met het opschrift: 'Het GVB geeft niets om bejaarden'. Aan de voorwaarde voor afstand tot de eerstvolgende en de vorige halte is voldaan, maar de ouderen uit het huis die nog mobiel zijn, moeten ­teruglopen naar de halte van lijn 3 bij de Van Woustraat.

Doorlopen naar de Wibautstraat is, niet alleen voor ouderen, gevaarlijk door de verkeersdrukte.

Ik reis iedere week met lijn 3 naar Oost, het valt mij dan op dat de tram stopt bij de halte voor het stoplicht. Weg tijdwinst. Bij het opheffen van deze halte is door zeer veel mensen geprotesteerd en geprobeerd het GVB op andere gedachten te brengen.

Het GVB trekt zich niets aan van de klachten van al die mensen die dagelijks gebruik moeten maken van het openbaar vervoer!

Cathalijn Drukker, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden