Lezersbrief

'Geen 'normale' mensen in Disco Dolly, maar wat is nou normaal?'

In Disco Dolly was een feest voor mensen met een verstandelijke beperking. 'Ik hoop dat op het volgende feest iedereen komt, met en zonder beperking,' schrijft Yangdan Go.

Het Parool
'Ik zou graag willen dat wij als groep integreren in de gewone samenleving' Beeld Amaury Miller
'Ik zou graag willen dat wij als groep integreren in de gewone samenleving'Beeld Amaury Miller

Ik ben Yangdan Go en ik ben 26 jaar oud. Ik ben ervaringsdeskundige bij Cordaan en panellid van de campagne Nederland Onbeperkt van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Donderdag was ik op het feest in Disco Dolly voor verstandelijk gehandicapten, georganiseerd door HvA-studenten. Op zich een goed initiatief, maar ik geef graag mijn mening.

Ik zou graag willen dat wij als groep integreren in de gewone samenleving. Nu was het feestje vóór ons ­georganiseerd, maar ik had liever ­gehad dat het met ons samen was georganiseerd. Ook waren er geen 'normale' mensen, maar wat is nou normaal?

We hebben per slot van rekening allemaal onze beperkingen. Allemaal verstandelijk beperkten samen in de disco, hoe beperkt is dat?

In deze tijd moet iedereen integreren en emanciperen, we leven in de 21se eeuw; transgenders en gays, nieuwe Nederlanders, ouderen en mensen met wat voor beperking dan ook.

Iedereen heeft wel een beeld van anderen met een beperking, maar je moet moeite doen om iemand te leren kennen die anders is dan jij.

Het initiatief was goedbedoeld en leuk, maar ik hoop dat op het volgende feest iedereen komt, met en zonder beperking. En ik wil graag als ervaringsdeskundige mijn bijdrage leveren aan de organisatie. Dit was mijn ongezouten mening.

Yangdan Go, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden