Lezersbrief

'Erfpachtdeal van de coalitiepartijen is een farce'

De erfpachtdeal is een vooropgezet plan, stelt Paroollezer Helma Drukker vrijdag in een ingezonden brief. 

Het Parool
'De vergelijking van dit arrogante, zelfingenomen gemeentebestuur met een louche tweedehandsautohandelaar dringt zich op' Beeld anp
'De vergelijking van dit arrogante, zelfingenomen gemeentebestuur met een louche tweedehandsautohandelaar dringt zich op'Beeld anp

De erfpachtdeal van de Amsterdamse coalitiepartijen is een farce. Eerst opzettelijk een schandelijk voorstel doen, dan komt er een 'beter' voorstel, nadat er zogenaamd naar de burgers geluisterd is.

Niets is minder waar, dit is een voorop­gezet plan.

Men wil coûte que coûte de coalitie bij elkaar houden en op het pluche blijven zitten. Men doet alsof dit met een korting van 25 ­procent een geweldige deal is voor erfpachters.

Helaas blijven de erfpachters ook nu de melkkoeien van de stad. Een korting van 25 procent op bijvoorbeeld een eeuwigdurende afkoop van 4 ton betekent nog altijd 3 ton, en wie kan dat betalen?

De vergelijking van dit arrogante, zelfingenomen gemeentebestuur met een louche tweedehandsautohandelaar dringt zich op. Handelaar probeert een auto te verkopen voor 7000 euro, terwijl hij weet dat auto maar 1000 euro waard is. Een koper toont belangstelling, maar zegt: te duur. De handelaar zegt: ik maak een deal met je, je kan de auto voor 5000 euro kopen. Koop wordt gesloten, handelaar viert feest, 4000 euro winst.

Dat dit een vooropgezet een-tweetje is, mag duidelijk zijn, anders had de kop van VVD-wethouder Eric van der Burg allang moeten rollen.

Helma Drukker, Amsterdam

Zie ook: Dit is wat we weten over het nieuwe erfpachtstelsel

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden