Han Lips

Een zomerprogrammering die naar een herfstdepressie doet verlangen

Han Lips
null Beeld TV Lab Weestlent
Beeld TV Lab Weestlent

TV Lab is de speeltuin van de publieke omroep tijdens de zomermaanden. Het valt elk jaar weer niet mee. Zoals daar is: 'de grote finale' van 'Alle dagen seks'. Laten we het zo samenvatten: als Lips Arie Boomsma nog één keer over seks hoort praten, vreest hij voor zijn eigen slaapkamer de komende maand of twee, drie, acht.

Ook te zien: 'Weestlent', een Walking Dead-parodie, waarin het de lol schijnt te zijn dat twee BN'ers zichzelf spelen in een fictief verhaal, maar in de praktijk bereikt de zelfoverschatting van Dennis Storm en Valerio Zeno een volgende dimensie: ik sta voor een camera, dus ik kan ook best acteren.

'Er is geen uitweg!! We kunnen hier niet weg!!' De dialogen, het spel, de trucages. Als dit is wat de publieke omroep in de zomer kan verzinnen, doet dat een mens naar een herfstdepressie verlangen.

Dan 'Tokyo Reverse'. Een man loopt door de straten van Tokio. Opeens rijdt een brommer voorbij, achteruit. En al snel blijkt de hele wereld achteruit te gaan: voorgangers, fietsen, auto's. De gimmick is dat de filmmaker achteruit loopt, zes (6) uur lang, opvallend soepel overigens, en die opname wordt achterstevoren uitgezonden, ook zes (6) uur lang.

Op sommige televisietoestellen zit een haardvuur als bewegende beeldvulling. Vooruit, dan is 'Tokyo Reverse' inderdaad leuker, zeker op dubbele snelheid, en met wat verdovende middelen erbij.

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Contact: hanlips@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden