Han Lips

Een reisje? De schoorsteen van vloggers moet roken

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: vlogs.

Anna Nooshin (r) op YouTube Beeld -
Anna Nooshin (r) op YouTubeBeeld -

Lips voelt het langzaam over zich heen komen: de gevreesde herhalingen druppelen weer de tv-gids binnen. Niet de meest inspirerende tijd van het jaar, maar het biedt de mogelijkheid te laten zien hoe ontzettend deze recensent met zijn tijd meegaat.

Waren de eerste stapjes op YouTube ooit nog met de voorzichtigheid van een kind op de eerste schooldag, inmiddels zijn vooral de vlogs van Monica Geuze een heimelijk genoegen in huize Lips.

Uit het hoofd: haar favoriete webshop is Most Wanted NL en ze draagt graag Guccischoenen. Haar favoriete maaltje? Strikvraag. Een nek-aan-nekrace tussen sushi en pizza.

Een magere tv-avond bood de kans ook wegwijs te raken in de video's van Anna Nooshin, die Lips vooral kent als mode-expert bij RTL Boulevard.

Waar Geuze nog weleens in een onverklaarbaar heerlijke leegheid belandt, voelt wat Nooshin doet redelijk vertrouwd omdat ze met formats werkt (zoals Gossip, waarin ze roddels over BN'ers bespreekt met het lijdend voorwerp). Af en toe glipt er een gesponsord reisje doorheen: de schoorsteen moet roken.

Lips' voorlopige favoriet is de video waarin Nooshin, enkel gekleed in lingerie, geschilderd wordt door Lil Kleine, die nooit eerder een kwast heeft vastgehad. Een soort Sterren op het Doek, maar dan zonder Hanneke Groenteman, en mét een half miljoen kijkers.

De nieuwste video is een aflevering van Gossip met Laura Ponticorvo, eveneens YouTuber. Met haar heeft Lips iets meer moeite: na een persreis voor Microsoft prees Ponticorvo in een video zowel de laptop als de tablet als de pc van het merk aan. "Ik heb me er nooit in verdiept, maar het is zó modern, en fashionable en tof."

Zo'n enorme dreun voor de geloofwaardigheid van een maker is misschien nog net te heftig voor Lips, maar misschien is ook dat een kwestie van gewenning.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden