Han Lips

Een opmerkelijk kijkje in de stoere, emotionele, maar o zo onbetrouwbare latino

Hij houdt galant de deur voor haar open, gaat op zondag - als atheïst - naar de kerk. Ja, alles voor de liefde. Tien jaar geleden vertrok tv-maker Stef Biemans naar Nicaragua, zijn grote liefde uit Zuid-Amerika achterna.

Han Lips
null Beeld Amor
Beeld Amor

Getrouwd en twee kinderen rijker bleef hij toch een beetje een vreemde eend in de bijt: een Hollandse kaaskop in een wereld vol, op het oog, vurige Zuid-Amerikaanse mannen. Wat is toch dat geheim van de latin lover?

In zijn documentaireserie Amor met een snor geeft Biemans een opmerkelijk kijkje in de wereld van de stoere, passievolle, emotionele maar ook zo onbetrouwbare latino's. Vroom overdag - zo'n 98 procent van de bevolking is katholiek - maar op dansfeestjes mag in de billen worden geknepen.

Hij houdt galant de deur voor haar open, gaat op zondag - als atheïst - naar de kerk. Ja, alles voor de liefde. Tien jaar geleden vertrok tv-maker Stef Biemans naar Nicaragua, zijn grote liefde uit Zuid-Amerika achterna.

En als 's avonds de heupen wel eens de foute kant opgaan? Ach, dan is er altijd de priester die hen de zonde vergeeft. Een macho, leerde Biemans, 'heeft ballen', is een womanizer. Een leugentje om bestwil kan geen kwaad en voor wie eens uit de band wil springen zijn er autohotels, waar je in een garagebox met gordijntje je gang kunt gaan of je dame in 'de spin' kan leggen, een soort gynaecologenstoel voor gewaagdere standjes.

De uitbater is trots op zijn nering. Of hij een gelovig mens is, vroeg Biemans. Jazeker, zei de man. Geeft hij dan geen gelegenheid tot zonde en overspel? 'Ze doen het toch ook thuis?' Nee, de here zou er, wist hij stellig, zeker wel een oogje bij dichtknijpen. God zag dat het goed was. En leuk verdienen deed het ook nog...

Han Lips is sinds begin jaren '90 tv-criticus bij Het Parool. Vanaf nu verschijnt zijn dagelijkse bijdrage ook online. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden