PlusColumn

Drie djellaba's en een scootmobiel

Yasmina Aboutaleb (29) rapporteert op dinsdag en donderdag vanuit de stad.

Yasmina Aboutaleb Beeld Agata Nowicka
Yasmina AboutalebBeeld Agata Nowicka

Ik lig op mijn buik in het gras. Het Flevopark is door het lekkere weer goed gevuld, maar zeker niet vol. Dat is het eigenlijk nooit - een van de vele kwaliteiten van deze plek. Niet te vergelijken met het Vondelpark, waar het, zodra de temperatuur ook maar lichtjes stijgt, zo druk is als in de V&D tijdens de opheffingsuitverkoop.

In mijn rugzak zit Negen Verhalen van J.D. Salinger. Daar wil ik mezelf op trakteren, maar omdat er overal groepjes mensen staan/zitten/liggen, ben ik nu al zeker een kwartier om me heen aan het kijken.

De bezoekers zijn heerlijk divers, alsof ze van de Dappermarkt zijn geplukt en hier geplant. Pubers met de laatste hit van Drake op speaker. Ouders met kinderwagen en uitpuilende luiertas. Vrouwen met de Linda. en een fles rosé. Mannen met blote basten en tattoos. Een eind verderop studenten met een frisbee. En, natuurlijk: picknickende gezinnen.

Bij een boom staat een viertal flink te barbecueën: drie djellaba's en een scootmobiel. Een vrouw met een hoofddoek wappert met een zilveren schaal boven het vuur. Haar stevige armen maken krachtige bewegingen. De man in de scootmobiel kijkt tevreden toe.

De barbecue begint goed te roken, een beetje te goed. In korte tijd staat de lucht blauw - de rook kan onder de boom geen kant op. De man begint de kuchen en te hoesten. Hij grijpt in zijn zakken en haalt er een witte inhalator uit.

De vrouw met de hoofddoek laat de schaal uit haar handen vallen en begint als een dolle met haar armen door de lucht te maaien. De andere twee doen in volle paniek mee. Een grappig beeld, als de situatie van de man niet zo ernstig was.

Nu begint de vrouw hard op de rug van de man te slaan. Pets, pets. Het lijkt hem meer slecht dan goed te doen, want zijn hoofd loopt rood aan.

Maar dan wordt het gehoest minder en drijft de rook langzaam weg. De man kijkt de vrouw die hem zo-even nog van de dood probeerde te redden, boos aan. Zij en de anderen buigen zich alweer over de barbecue.

Intussen is op steenworp afstand een vrouw in een hoog uitgesneden badpak gearriveerd. Ze heeft een Kim Kardashianachtig figuur: goed gevormde dijen, volle billen en een wespentaille. Het hele park kijkt, net als ik, vanachter zijn zonnebril naar haar.

Behalve de djellaba's en de scootmobiel: die hebben meer oog voor hun eigen kippenboutjes.

yasmina@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden