Lezersbrief

'Door 24-uursopenstelling wordt druk op politie groter'

Donderdag gaf de gemeente toe dat de politiedruk te hoog is en op dezelfde dag startte het een proef met winkels die 24 uur open mogen. Een slecht idee volgens Paroollezer A.H. Jacobs: 'De druk op de ­politie zal nog groter worden.'

'Gegarandeerd is door die 24 uursopenstelling extra handhaving nodig en zal de druk op de ­politie groter worden' Beeld anp
'Gegarandeerd is door die 24 uursopenstelling extra handhaving nodig en zal de druk op de ­politie groter worden'Beeld anp

Donderdag stond op de voorpagina van Het Parool dat de politie overbelast is door de drukte. Het kan zo niet verder, is de noodkreet van Pieter-Jaap Aalbersberg (politie), Eberhard van der Laan en Theo ­Hofstee (justitie).

Menig Amsterdammer denkt: eindelijk, ze geven het toe en nu gaat er eindelijk iets ­gebeuren. En dan, op dezelfde dag, neemt de gemeenteraad een besluit om te starten met een proef: 24 uursopenstelling van de winkels.

Je hoeft 's avonds maar op de Wallen rond te lopen om te zien wat dit tot gevolg heeft. Toeristen gaan winkelen om goedkoop drankjes te ­scoren in plaats van dat ze een café bezoeken. Gevolg: veel rondtrekkende, dronken toeristen die overlast veroorzaken. Gegarandeerd is door die 24 uursopenstelling extra handhaving nodig en zal de druk op de ­politie groter worden.

Natuurlijk, het is een proef, maar we kennen de strategie van de VVD en D66. Telkens een stapje verder in het vercommercialiseren van ­Amsterdam. Telkens een beetje leefbaarheid inleveren.

Was het voorpaginanieuws van donderdag bedoeld om de inwoners van Amsterdam te misleiden? Of wil de gemeenteraad niet luisteren naar de bewoners van Amsterdam?

A.H. Jacobs, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden