Theodor Holman. Beeld Artur Krynicki
Theodor Holman.Beeld Artur Krynicki

‘Die nazi’s uit Oekraïne vluchten voor de kou en Nederland laat ze in de kou staan’

PlusTheodor Holman

Theodor Holman

‘Meer macht aan de Republikeinen, dus minder steun voor Oekraïne.”

Vladimir Poetin glimlacht.

“Oekraïners vluchten naar West-Europa omdat er geen verwarming en elektriciteit meer in het land is.”

Poetin lacht.

“Zie je het al voor je?” vraagt hij zijn generaals terwijl hij op de stafkaart Nederland aanwijst. “Hier heb je één van de rijkste en gelukkigste landen ter wereld. Niet heb, had, moet ik zeggen…”

Hij begint weer te lachen en vertelt: “Er komen honderdduizenden vluchtelingen naar ze toe. Ze hebben genoeg geld om huizen te bouwen, maar het mag niet van de rechter. Dus die nazi’s uit Oekraïne vluchten voor de kou en Nederland laat ze in de kou staan. Dat komt door ons en kun je zien als een slag die wij hebben gewonnen!”

De generaals lachen en steken hun duimen op.

“Nederland is in totale crisis door ons. De boerenstand staat recht tegenover de overheid. De boeren moeten oprotten. Ze erkennen hun eigen vlag niet meer en laten die omgekeerd wapperen. De inflatie is door ons gigantisch, zelfs de middengroepen moeten naar de voedselbank. En of volgende week de regering nog bestaat, is maar de vraag en dan wordt er helemaal niet meer geregeerd.”

“Milieugroepen waarderen hun eigen kunst niet meer en plakken zich vast aan Vermeers en werken van Van Gogh… Hun belastingdienst is corrupt. Nederland stort totaal ineen, het verval is gigantisch! Steeds meer mensen staan achter ons. En dat zonder één druppel bloed!”

De generaals steken weer hun duimen op.

“En dat is dat kleine rijke nikslandje. Hier hebben we Engeland,” zegt Poetin terwijl hij op de kaart het land naast Nederland aanwijst.

De generaals beginnen weer te lachen.

“Totale puinhoop. De armoede is daar nog nooit zo groot geweest. Minister-presidenten liegen hun volk voor of blijven niet langer dan een maandje aan het bewind.”

“Waarom denken ze toch dat wij de oorlog aan het verliezen zijn?” vraagt een van de generaals.

Het lijkt Poetin beter zijn generaals even niet aan te kijken.

“Toch wil ik ook even de aandacht op Duitsland en Frankrijk vestigen,” zegt hij.

En weer houdt Poetin een verhaal – zonder iets te liegen – waaruit blijkt dat de Europese gemeenschap bestaat uit een schoolklas vol hypocriete kinderen die tegen elkaar en tegen de juf liegen en waarin de armoede almaar toeneemt.

“En verder kan ik jullie vertellen dat op de universiteiten in Europa het marxisme bloeit als nooit tevoren, net als in alle cultuurinstellingen en bij de publieke omroepen.”

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden