Han Lips

De Vries was misschien één keer te veel te gast bij Humberto Tan

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: de laatste week van Humberto Tan bij RTL Late Night.

Han Lips
RTL Late Night Beeld RTL 4
RTL Late NightBeeld RTL 4

De laatste week bij RTL Late Night is voor Humberto Tan een grote surpriseparty. Zijn redactie regelt de gasten en pas als Tan de autocue voorleest, komt hij erachter wie er die avond is. "Het voelt alsof ik jarig ben."

De afscheidsweek is een soort compilatie in levenden lijve van vijf jaar Late Night; alle gasten van Tan zaten vaker bij hem aan tafel. Maandag was Tan nog tot tranen toe geroerd toen Waylon voor hem zong, woensdagavond met Floortje Dessing, Rico Verhoeven en Trijntje Oosterhuis was het vooral gezellig.

Tot mysteryguest Peter R. de Vries handenwrijvend aan een 'roast' van Tan begon.

De Vries fileerde een lijstje gasten die het vaakst bij Tan aan tafel zaten. Goedele Liekens: 37 keer. John van den Heuvel: 30 keer. ("Waar slaat dat op, was ik zo vaak verhinderd?") Wendy van Dijk: 20 keer. ("En waarover, over de Wendy, het blaadje van de vrouw van de grote baas van RTL.")

Bij sommige opmerkingen van De Vries begonnen de gasten toch wat ongemakkelijk te kijken.

Met referenties aan het vertrek van sidekick Marieke Elsinga en zijn vermeende verhouding met Dionne Stax ('Zo zat je wekelijks in de opening van het NOS Journaal') kreeg De Vries de lach wel van Tans gezicht en het publiek in Schiller doodstil. "Ja, het is een roast mensen," zei hij om het goed te maken.

De Vries bleek trouwens zelf de koploper te zijn: hij zat tachtig keer in de uitzending met Tan. Misschien was dat net één keer te veel.

Of De Vries nog aan tafel mocht komen? Tan: "Tuurlijk, dit hoort erbij, anders wordt het zo zoetsappig allemaal."

Volgens Lips is dat nu precies de bedoeling van een afscheidsfeestje.

Reageren? hanlips@parool.nl

Lees ook: Vijf jaar Humberto Tan: Veel BN'ers, maar weinig kritische vragen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden