Lezersbrief

'De rechter was de enige hoop voor de ongeplaatste leerlingen'

De rechter was de enige hoop voor de elf ongeplaatste leerlingen, schrijft advocaat Esther Sprenkeling in een ingezonden brief.

Het Parool
Het bleek dat een meisje dat was uitgeloot uiteindelijk toch naar het Barlaeus kon Beeld anp
Het bleek dat een meisje dat was uitgeloot uiteindelijk toch naar het Barlaeus konBeeld anp

Naar aanleiding van het artikel 'Uitgeloot kind toch stiekem geplaatst' vorige week in Het Parool twittert SP-raadslid Erik Flentge: 'Ongelijkheid in het onderwijs: kun je een advocaat betalen, word je voorgetrokken. Bizar en onbestaanbaar.'

Flentge veronderstelt klassenjustitie. Graag herinner ik Flentge aan zijn uitspraak richting Osvo tijdens de gemeenteraadscommissievergadering op 13 april 2017: "Los het op en scheep dit groepje niet af met een fopspeen," waarna de SP geen enkele van de door VVD en CDA ingebrachte moties heeft ondersteund en daarmee deze kinderen zonder welke school dan ook volledig aan hun lot overliet.

De commentaren over een 'willekeurige groep' geven blijk van het feit dat men geen inzicht heeft in de uitzichtloze situatie waarin deze kinderen zich bevonden.

Het was geen kwestie van 'pech accepteren': de rechter was de enige hoop voor deze afgebakende groep van elf ongeplaatste leerlingen om überhaupt een plaats op een school te bemachtigen.

mr. Esther Sprenkeling, advocaat van de elf niet geplaatste leerlingen

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden