Lezersbrief

'De Pijp wordt volgebouwd met parkeergarages'

Als bewoner van de Frans Halsbuurt ziet Paroollezer Maarten Naaijkens met lede ogen aan hoe De Pijp verder wordt volgebouwd met parkeergarages.

Het Parool
Parkeergarage in aanbouw in de Frans Halsbuurt Beeld Marc Kruyswijk
Parkeergarage in aanbouw in de Frans HalsbuurtBeeld Marc Kruyswijk

De leefbaarheid in de stad staat al jaren onder druk. Er is een totaal gebrek aan visie.

Als bewoner van de Frans Halsbuurt zie ik met lede ogen aan hoe De Pijp verder wordt volgebouwd met parkeergarages. Alles om nog meer autobezoek van buiten de stad verder te faciliteren.

Tel daarbij het dalend autobezit onder jongeren, de slechte luchtkwaliteit en de nieuwe metrolijn midden door De Pijp en je weet dat dit niet het belang van de Amsterdammer dient.

Er is inmiddels een breed draagvlak bij bewoners en ondernemers om de garage voor het volledig autovrij maken van de Frans Halsbuurt te gebruiken. Dit biedt tal van voordelen. Denk aan ruim baan voor laad -en losplekken, voldoende ruimte voor fietsparkeren en verbetering van de luchtkwaliteit.

Zonder enige moeite kan de stad laten zien dat zij durft mee te gaan in de tijd en niet star blijft vasthouden aan achterhaalde visies uit het verleden.

Laat stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar het niet voor de toekomst verpesten. Wij als bewoners en ondernemers zitten daar anders nog decennia mee opgescheept.

Maarten Naaijkens, ondernemer en bewoner van de Frans Halsbuurt

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden