Han Lips

De 'kutnacht' brak Henny Huisman stevig op in Wie Overleeft Nederland

Henny Huisman in Wie Overleeft Nederland. Beeld Screenshot
Henny Huisman in Wie Overleeft Nederland.Beeld Screenshot

Henny Huisman doet 'nooit ergens aan mee'. 'Geen Sterren Springen, paaldansen, dat gelul.' Maar voor Wie Overleeft Nederland, waarin BN'ers op survival gaan in de Hollandse wildernis, maakte hij graag een uitzondering. Hij was immers een natuurmens?

Het brak de presentator stevig op. Doorweekt in een verwaaid tentje, samen met restaurateur Ron Blaauw, bleef de slaap uit. Huisman: 'Hoe overleef je Nederland? Niet dus. Wat een kutnacht.'

Zelf eten zoeken op de Terschellingse Boschplaat wilde ook al niet zo lukken. Blaauw tegen Huisman: 'Jij bent toch vegetariër? Nou, ik ook vanavond.' Het overleven, onder toeziend oog van boswachter Arjan Postma, ging Joris Linssen en Melissa van der Meijde beter af.

Even leek het niet te klikken. De deelnemers namen geen blad voor de mond (behalve wanneer dat eetbaar was). Melissa: 'Ik heb een heel eigen aura. Daar moet niemand tussen komen!' Joris vreesde op zijn beurt dat zijn survival-partner er met haar 'prachtige wimpers en roze gelakte nageltjes' niet veel van zou bakken.

Lips voorzag bonje in de natuur. Maar Melissa ontpopte zich als de ware padvinder en Joris als de perfecte gentleman: 'Gaat het een beetje, prinsesje?' Best wel, ondanks dat Huisman alleen maar een gezichtje zag waarin alles 'ingesmeerd en opgezet was'.

Ontberingen waren het. De kandidaten moesten zelfs hun mobieltje inleveren. 'Daar zit mijn hele familie in,' aldus Huisman. Gelukkig waren hulp en camera's nooit ver weg. En die 'prachtige zigeunerin' Melissa pakte met haar aura niet alleen levende krabben, maar ook alle kerels vakkundig in. Zonder één barstje in haar make-up.

Han Lips is tv-recensent van Het Parool. Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden of stuur een mail.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden