Han Lips

De dames van boer Geert: vijftigplus en bakvis for life

Han Lips
De dames van boer Geert. Beeld Screenshot NPO
De dames van boer Geert.Beeld Screenshot NPO

Yvon Jaspers gooide alles in de strijd om als echte tourmanager de 'vijf stoere boeren' aan te kondigen. De vijftig vrouwen ('Nu zijn jullie nog alleen, maar misschien zo dadelijk niet meer') stonden nerveus onder aan de trap van het kasteel waar de boeren verbleven. Jaspers: 'Geef ze een daverend applaus. Hier zijn Dé Bóeren!'

Wat tijdens de rest van de aflevering met speeddates gebeurde, laat zich het beste vergelijken met groupies die hun favoriete muzikant uit hun favoriete band mogen ontmoeten. Geert, Jan, Tom, Theo en Bertie zijn de John, Paul, George en Ringo van dit seizoen. De casting is ook nu weer uitmuntend, want aan elke vrouw is gedacht bij het samenstellen van de groep, inclusief de lesbiennes.

Op de trap van het kasteel werd de boeren gevraagd zich 'even van de achterkant' te laten zien. Gejuich en applaus viel hun ten deel, voordat ze dus ook maar iets hadden gezegd. De vrouwen, die heel typerend een niveau lager stonden, kon het niets schelen. En dat bleef eigenlijk zo, ook nadat ze afzonderlijk de boeren hadden gesproken. De idolen bleven onverminderd op hun voetstuk staan, want - oh! - wat hadden ze toch mooie ogen en - ah! - wat waren ze toch lief.

Verbazingwekkend was het dus niet dat zelfs de vijf vrouwen die uiteindelijk door boer Geert (65) werden geselecteerd, elkaar stonden te omhelzen van puur geluk. Vijftigplus, en bakvis for life.

Han Lips is televisierecensent bij Het Parool.

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of mail naar h.lips@parool.nl.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden