Lezersbrief

‘De Bogortuin is een Napolitaanse vuilnisbelt’

Drukte bij de Bogortuin. Beeld Het Parool
Drukte bij de Bogortuin.Beeld Het Parool

Wat een vrolijk gezicht: al die ­jonge mensen op het gras aan het water, genietend van de zon en elkaar, met drank, eten, muziek en af en toe een duik.

Maar dan de volgende ochtend.

De Bogortuin is veranderd in een Napolitaanse vuilnisbelt. Pizza­dozen, drankflessen, blikjes, wiet­zakjes, peuken en vooral veel plastic. Een groepje betrokken buurt­bewoners probeert wanhopig het plastic te bergen, voordat het ­allemaal in het water waait.

Wij Amsterdammers roepen steeds dat de stad veel te vol en te vies wordt door al die toeristen, maar we blijken er zelf een grotere puinbak van te maken. We hebben de mond vol van het aanpakken van het milieu­probleem, maar slagen er niet eens in onze eigen stad schoon te houden.

Met hekken om het veld wordt gecontroleerd of er niet te veel mensen op elkaar gepropt zitten. Er staan vuilnisbakken, maar die raken al snel vol.

Laat de gemeente grote afval­containers bij de uitgang zetten en iedereen die het veld verlaat, verplichten daarin zijn of haar rotzooi te dumpen, zodat die niet een heel weekeind op het veld blijft liggen.

Je kunt niet eindeloos een beroep doen op het particulier schoonmaakinitiatief van de buurtbewoners, hun geduld is al op.

En dan hebben we het niet eens over de kolereherrie die ’s avonds die buurtbewoners uit hun slaap houdt.

Marjan Bus, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden