Lezersbrieven

'Dag mooi lief gek Slotervaartziekenhuis'

Lezers van Het Parool reageren op het faillissement van het MC Slotervaart.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Dag mooi lief gek Slotervaartziekenhuis. Je was er voor mijn ribben als ik weer eens capriolen had uitgehaald in de botsauto's. Je was er voor mijn vingers als ik stuntte met vuurwerk.

Je was er voor onze kinderen voordat ze nog hun eerste woordjes konden zeggen. Je was er voor enkelblessures, hockeyballen en niks-aan-de-hand hoor. Je was er altijd, met de leukste artsen, zusters en broeders.

En wat er ook was, altijd liep je weer met een blij gezicht naar buiten. Dus lief gek Slotervaartziekenhuis, ik wil je met heel mijn hart bedanken voor al die goede zorg die we van jou gehad hebben.

En vind het vreselijk dat jouw 'we zijn gesloten' te danken is aan een geldwolvin, twee cowboy-ondernemers en het harteloze Zilveren Kruis waar ik nota bene zelf lid van ben.
Martijn de Vreeze, Amsterdam

Elk nadeel heb z'n voordeel. Jonge Amsterdammers (kinderen van Mokum) worden de stad uitgedrukt door speculanten en absurde huurprijzen. Het Slotervaartgebouw is heel geschikt om Amsterdamse jongeren, die wanhopig op zoek zijn naar woon- en werkruimte, een plek te bieden.

Ik zou zeggen, gemeente, draal niet en grijp uw kans om jongeren die in Amsterdam zijn geboren en getogen hun grondrecht toe te kennen, om zelfstandig in deze stad te wonen, studeren en werken.
Cyril Gijsen, Amsterdam

In tijden van crisis worden banken door de overheid gestut en gesteund. Zo geschiedde althans in 2008. Tien jaar later, in tijden van hoogconjunctuur, gaat een gerenommeerd, gewaardeerd en noodzakelijk Amsterdams ziekenhuis failliet.

Ik moet de eerste lokale volksvertegenwoordiger nog horen die zijn ongerustheid over de sluiting van het Slotervaart uit, laat staan dat er met naaste betrokkenen wordt nagedacht over contouren voor een reddingsplan.

Ik begrijp de wereld geloof ik niet meer zo goed.
Job van Amerongen, Amsterdam

Medewerkers van het Medisch Centrum Slotervaart in Amsterdam voeren actie Beeld ANP
Medewerkers van het Medisch Centrum Slotervaart in Amsterdam voeren actieBeeld ANP

Ongelofelijk dat in zo'n stinkend rijk land er zomaar vier ziekenhuizen failliet kunnen gaan. Wie heeft er zitten slapen, wie was alleen maar bezig met zijn bonus en wie is zo meteen de gebeten hond?

Laat me raden, 1 of 2 van een gros stropdassen die te veel managementboeken hebben geshopt. Wat een enorme bende. Ik denk even extra aan het personeel en de patiënten. Die gaan met stress de winter in.
Bart de Goeij, Amsterdam

Het zou fijn zijn als de burgemeester van Amsterdam - evenals haar collega elders - in het openbaar zou reageren op het drama van de ondergang van een ziekenhuis in haar gemeente. En meeleven zou tonen met personeel en patiënten van het Slotervaart.
Joke Dijkstra, Amsterdam

Medewerkers van het ziekenhuis hebben dit spandoek uit het raam gehangen. Beeld ANP
Medewerkers van het ziekenhuis hebben dit spandoek uit het raam gehangen.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden