'Busverbinding tussen Sloterdijk en Schiphol door onze strot geduwd'

Na de Zuidtangent wordt ook de Westtangent, een snelle busverbinding tussen Sloterlijk en Schiphol, gerealiseerd. Suzanne van Geem-Bérces is het niets eens met deze verandering, schrijft ze in een ingezonden brief in Het Parool.

Suzanne van Geem-Bérces
Ook tussen Sloterdijk en Schiphol moet een snelle buslijn komen Beeld anp
Ook tussen Sloterdijk en Schiphol moet een snelle buslijn komenBeeld anp

Weet u het al over de Westtangent? Nee? Nou, na de Zuidtangent, de snelle busverbinding tussen de Bijlmer en Haarlem dan wel Nieuw-Vennep, wordt deze snelle busverbinding tussen Station Sloterdijk en Schiphol door onze strot geduwd.

Inmiddels is het (hopelijk) stadsbreed bekend dat er een vrije busbaan komt op de Anderlechtlaan, in Nieuw-Sloten! In plaats van het lieflijk plantsoentje waar in het voorjaar krokussen bloeien en honden uitgelaten worden. Een flink aantal bomen wordt gekapt. Zebrapaden bij basisscholen en parkeerplaatsen worden opgeheven. Een brug wordt overbodig, de sloot moet gedempt en wat doen ze met ons kunstwerkje, het vermaarde 'Flapoortje' oftewel 'Molentje'?

Terwijl we al een bus hebben, nr. 69, die Sloterdijk met Schiphol verbindt. Deze bus raast al op de Anderlechtlaan om het half uur. De Westtangent zou voor de forenzen zijn. De tijdwinst zou een schamele tien minuten zijn, terwijl de kosten op ongeveer 23 miljoen zijn geraamd! Mijn haren rijzen te berge.

Wie heeft dit bedacht?! De gemeente? Het stadsdeel? Nee, het zal de politiek zijn. De infrastructuur verbeteren? De wegen profileren? Verbeteringen aanbrengen? Ja, dat is zinvol. Maar als dingen goed werken, moet je dan met alle geweld veranderingen doorduwen?!

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden