Han Lips

Botte boer Riks maakte het dit seizoen wel heel bont

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Boer Zoekt Vrouw.

Han Lips
Boer Zoekt Vrouw Beeld NPO 1
Boer Zoekt VrouwBeeld NPO 1

Voordat het op zondagavond de beurt is aan Patrick Lodiers met De Reünie, vond zondag op NPO1 eerst de reünie van Boer Zoekt Vrouw internationaal nog plaats - de traditionele afsluiter van (weer) een succesvol seizoen.

Ze waren er allemaal, al was de schuchtere Herman - op last van zijn verovering Fleur - een hipsterverantwoord kapsel aangemeten en daardoor nauwelijks nog herkenbaar. En eigenlijk was het voor alle vijf de boeren, die dit jaar uit alle windstreken kwamen, een bewogen tijd geweest.

Of zoals botte boer Riks uit Canada het zei: "Ik kreeg het soms even slim aan de wortel." En dan nog verbaasd zijn dat Yvon Jaspers die uitdrukking niet kent.

Riks maakte het dit seizoen wel heel bont. Op citytrip schoof hij Marit, zijn enig overgebleven vrouw omdat de anderen het niet met hem volhielden, emotieloos aan de kant, maar bij Yvon moest hij met natte puppyogen bekennen dat Nicole - een Canadese die hij eerder op Marit-achtige wijze de deur had gewezen - zijn kleine hartje warmer maakte dan hij eerder had durven toegeven.

Eén telefoontje - 'Als je nog zin hebt, moeten we toch eens om de tafel gaan zitten' - en de boel was beklonken. Riks, terugkijkend: "Het gaat allemaal niet in de boeken van Handige Harry." Niet alleen bedreven in uitdrukkingen maar ook in understatements.

En ook Olke - al veelvuldig omgedoopt tot Olkward - kwam aan de vrouw. Hij had de brief van de Amerikaanse Karen, net als hij woonachtig in Texas, in eerste instantie nog afgewimpeld omdat hij 'op de Nederlandse toer' wilde. Maar toen dat geen soelaas bood, ging hij met hangende kolenschoppen op een andere toer.

Voor het tiende seizoen wil Lips graag aandringen op een toevoeging in de vragenlijst voor deelnemende boeren. 'Heeft u wel goed in uw omgeving rondgekeken?'

Reageren? hanlips@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden