Han Lips

Bij Sint en De Leeuw hadden ze gekozen voor Gekleurde Tieten

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: een grote Pietpourri.

Han Lips
De Gekleurde Tieten, een achttal vrouwen in pietenpak met geverfde ontblote borsten. Beeld VARA
De Gekleurde Tieten, een achttal vrouwen in pietenpak met geverfde ontblote borsten.Beeld VARA

Zwarte Pieten, Gele Pieten, Rode Pieten, Blauwe Pieten, Roetveegpieten, Regenboogpieten. Het was een grote Pietpourri de afgelopen weken. Ook op tv.

RTL4 besloot na woedende reacties op sociale media (landverraad!) toch maar de gekleurde Pieten uit de sintspecial van Ik Hou van Holland te knippen. En dat na de verkettering door veel kijkers van Humberto Tan nadat hij in RTL Late Night een dappere oproep had gedaan tot redelijkheid.

Bij Sint en De Leeuw op NPO1 hadden ze gekozen voor Gekleurde Tieten, een achttal vrouwen in pietenpak met geverfde ontblote borsten. Tja, dat lijkt Lips toch ook geen blijvende oplossing voor het Pietenprobleem. Ze verdwenen dan ook weer snel van het podium.

De show met Paul de Leeuw was sowieso een zeer chaotische gebeurtenis waarin Sinterklaas meer weg had van een opstandige puber dan een oude goedheiligman. Sint werd wat angstig met een meisje met de naam Isis op schoot en gaf een luie student een schop onder zijn kont zodat hij beter zou gaan studeren. 'People all over the world join hands' zong de band aan het einde in een wan­hoops­poging tot eendracht en gezelligheid.

Vorig jaar werd Het Sinterklaasjournaal geprezen om de manier waarop het met de verhitte Pietendiscussie omging. Dit jaar jaagden Dieuwertje en co met de Witte Wieven veel kleine kinderen zo veel angst aan dat ze amper durfden te kijken. De hele discussie is een grote nachtmerrie geworden. Ook voor Hilversum.

Wilt u reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll naar beneden om een reactie te plaatsen of stuur een mail.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden