Han Lips

Bert Maalderink wil ons laten zien hoe hij de bondscoach even vertelt wat die moet doen

null Beeld web-upload
Beeld web-upload

Dit is het WK Klagen over Voetbalverslaggevers en daarbij blijft Bert Maalderink hopeloos onderbelicht. Geen kleiner mannetje in Brazilië dan Bert.

Bert Maalderink speelt altijd zijn eigen toernooi. Bert is zo'n jongen die vroeger Bertje werd genoemd en rond die tijd besloot hij: jullie zullen nog wel eens zien wie hier een Bertje is, of een grote Bert.

Bert mag op een persconferentie altijd de eerste vragen stellen. Daar geniet hij van. Bondscoach na bondscoach heeft een hekel aan hem. Daar geniet hij nog meer van. Bert doet ertoe.

Gisteren had hij het zwaar. Geen training, geen Van Gaal. Een vrije dag voor Oranje is een verloren dag voor Bert. Er was alleen een persmomentje met Bruno Martins Indi. Wat deed die zoal op een vrije dag? 'Wezen liggen en een beetje gezwommen.'
Vraag van Bert: 'Wezen liggen?'
Martins Indi: 'Ja.'

And cut. PowNed-montage. Daar moest Bert het mee doen. In weemoed dacht hij terug aan vorige week, zijn 'finest hour' tot nu toe. Zijn eerste vraag aan Van Gaal was of die zijn microfoon wat dichter tegen zijn mond wilde zetten. Het was geen vraag, het was een opdracht, bits uitgesproken ook nog. Van Gaal keek even verbaasd en schoof toen de microfoon. Einde fragment.

Bert wilde ons allemaal laten zien hoe hij de bondscoach even vertelt wat die moet doen. Hij, Bert Maalderink uit Steenderen (Achterhoek).

Han Lips is tv-criticus bij Het Parool. Lips is te bereiken op hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden