Lezersbrief

'Bedankt voor de verdeeldheid om Cruijffplein'

Marion Algra ageert in een lezersbrief aan Het Parool tegen de verdeeldheid die de naamsverandering van het Stadionplein teweeg brengt in de buurt. 'Er is een 'voor' of 'tegen' sfeer ontstaan.'

StadionpleinBeeld Eva Plevier

Dank u wel, college van b. en w., dat u ons als Stadionbuurtbewoners al een week over straat laat rollebollen, nu u met uw onbezonnen ­besluit om van het Stadionplein een J.C. Cruijffplein te maken voor zóveel verdeeldheid in de Stadionbuurt zorgt. U weet hoe emotioneel dit ligt.

Voor sommigen is Cruijff een soort God. Maar, college van b. en w., u heeft zich erop verkeken hoe diep de­ liefde van andere bewoners is voor de historie van de Stadion­buurt.

Er is nu een sfeer ontstaan alsof je 'voor' of 'tegen' Johan Cruijff bent, terwijl het daar helemaal niet om gaat. Sommige burencontacten en zelfs vriendschappen komen door uw optreden onder druk te staan. Verzaakt u dan niet een beetje uw taak?

U verdeelt de Stadionbuurt tot op het bot. Ik vermoed dat u een inschattingsfout heeft gemaakt, door te denken dat u dit op een achternamiddag stilletjes kon beslissen. Onbegrijpelijk dat stadsdeel Zuid dit zomaar heeft laten passeren.

De verdeeldheid die uw besluit veroorzaakt onder Stadionbuurtbewoners lijkt me al een reden op zich om alles nog eens te heroverwegen.

Marion Algra, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden