Lezersbrieven

'Amsterdam zakt weg in het moeras van het grote geld'

Het Europees Geneesmiddelenbureau vestigt zich in 2019 in Amsterdam. Lezers reageren op het nieuws. 'Wouter Bos verdient een groot compliment.'

In 2019 betrekken 900 werknemers van het Europees Medicijnagentschap een gloednieuw kantoor aan de Scarlattilaan op de Zuidas

Goed werk

Vooral dankzij het onvermoeibare werk van Wouter Bos komt het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar Amsterdam. Dat levert vele hoogwaardige banen op en het betekent een belangrijke economische impuls voor Nederland.

Eerder heeft Bos al goed werk verricht bij het redden van onze banken tijdens de financiële crisis.

De lening van 10 miljard euro aan ING heeft bijvoorbeeld niet alleen deze bank van de ondergang gered maar ons land ook nog 5 miljard winst opgeleverd doordat 15 miljard uiteindelijk door ING is terugbetaald.

Zelfs de complexe en dure redding van de failliete ABN Amro blijkt kostenneutraal uit te pakken nu de overheid haar aandelen langzamerhand voor een goede prijs weer van de hand kan doen.

Bos verdient niet alleen een groot compliment voor zijn EMA-prestatie maar ook voor zijn prestaties in het verleden voor Nederland. De grote groep mensen die negatief over hem waren, zullen hun mening moeten bijstellen.

Karel Hosten, Diemen

Goed hè?!

Het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) komt naar Amsterdam. Goed hè?! 900 gezinnen komen naar Amsterdam. Goed hè?! De woningmarkt staat op z'n kop maar we regelen wel een woning voor ze. Beetje hulp van prins Bernhard.

Duizenden bezoekers verwachten we voor het EMA. Goed hè?! De drukte in Amsterdam loopt de spuigaten uit. De druk op Schiphol is enorm. Het milieu loopt steeds meer schade op. Het aantal hotels gaan we beperken.

Gelukkig hebben Mark Rutte en vooral Wouter Bos heel hard gewerkt om de EMA binnen te halen. Goed hè, die blijvende samenwerking tussen PvdA en VVD?!

Jan Engel, Amsterdam

Moeras

Er komen 30.000 extra hotelovernachtingen en dat is voor de stad heel goed? Ik snap hier helemaal niets van. Amsterdam zakt langzaam weg in het moeras van het grote geld. Onvoorstelbaar.

Vera de Nijs, Amsterdam

Lees ook: Hoe gaat Amsterdam de werknemers van EMA helpen?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden