Lezersbrief

'Amsterdam hanteert een losgeslagen kraakbeleid'

Twintig dagen nadat krakersgroep We Are Here een pand in Amstelveen kraakte, is het al ontruimd. 'Laat het Amsterdamse college van b. en w. eens op werkbezoek gaan bij de collega's in Amstelveen,' schrijft Niels Kooijman in een lezersbrief.

Kraakbeweging We Are Here verlaat het pand in Amstelveen. Beeld Het Parool
Kraakbeweging We Are Here verlaat het pand in Amstelveen.Beeld Het Parool

Krakersgroep We Are Here moet van de rechter het gekraakte Amstelveens kantoorgebouw verlaten. Het pand is ­inmiddels ontruimd, huisraad staat op straat en de krakers liggen in het plantsoen in de zon.

De kraakgroep heeft op 5 juni het pand gekraakt, het Amstelveense bestuur heeft dezelfde dag laten weten dat ze het pand moeten verlaten.

De eigenaar heeft aangifte gedaan en 20 ­dagen later is de ontruiming een feit. Mede dankzij voortvarend optreden van de gemeente Amstelveen.

Daarentegen hanteert Amsterdam een losgeslagen kraakbeleid, houdt het zich niet aan de wet.

Hierdoor lopen eigenaren van gekraakte panden enorme financiële schade op en ­krakers worden gevoed met valse hoop. Met de ­woningnood moet juist iedereen zich aan de wet houden.

Laat het Amsterdamse college van b. en w. eens op werkbezoek gaan bij de collega's in Amstelveen. Zij treden voortvarend op tegen wetsovertreders en daar kan het Amsterdamse college veel van leren.

Niels Kooijman, Amstelveen

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden