Lezersbrief

'Absurd hoe de overheid de jeugd wil beschermen tegen cannabis'

Paroollezer August de Loor is het niet eens met het huidige cannabisbeleid in de stad. 'Het verhoogt de assertiviteit van jongeren.'

Het Parool
August de Loor: 'Met een beetje oplettendheid op markten of giftshops zie je steeds meer producten die verwijzen naar cannabis' Beeld ANP
August de Loor: 'Met een beetje oplettendheid op markten of giftshops zie je steeds meer producten die verwijzen naar cannabis'Beeld ANP

'Ik verkoop tegenwoordig meer cannabislolly's en andere wietprullaria dan klompen of andere traditionele Hollandse souvenirs," is de strekking van een interview in Het Parool van vorige week donderdag met een eigenaresse van een Amsterdamse souvenirwinkel.

Met een beetje oplettendheid op markten of giftshops in Barcelona, Boekarest of menig andere stad zie je steeds meer producten die (in)direct verwijzen naar cannabis.

Diezelfde loftuitingen voor cannabis zijn ook te horen in velerlei muziekstromingen, in (straat)taal, op de sociale media tussen vooral jongeren. Kortom, cannabis is in velerlei opzichten een voor het publiek zichtbaar fenomeen geworden.

Deze constatering maakt duidelijk hoe absurd de overheid de jeugd wil beschermen tegen cannabis door coffeeshops nabij scholen te sluiten.

Wat vindt u? Meepraten kan onder dit artikel.

Het meest trieste van de scholenafstand is dat het al jaren de aandacht opslurpt van publiek tot politiek en tot rechtszaken en polemieken in de media heeft geleid. Dat gaat allemaal ten koste van waar de aandacht op gericht zou moeten zijn: het verhogen van de assertiviteit van jongeren.

Tijdens hun spannende en autoriteitsgevoelige leeftijd van twaalf tot achttien jaar pakt het onderwerp van de scholenafstand zo betuttelend uit, dat de brutaalste binnen de vriendenkring daar zijn status aan ontleent zodra hij een joint opsteekt.
August de Loor, Adviesburo Drugs

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden