24 uur met... stopt met Brigitte Kaandorp op een hoogtepunt

Han Lips is columnist van Het Parool. Doordeweeks schrijft hij hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: de allerlaatste 24 uur met...

24 uur met... Beeld NPO
24 uur met...Beeld NPO

Wat Theo Maassen er precies voor had moeten doen werd niet duidelijk, maar het was hem gelukt: collega Brigitte Kaandorp, doorgaans niet happig op interviews, werd de laatste gast uit de geschiedenis van 24 uur met....

Alsof Kaandorp wist dat de VPRO het na tien seizoenen welletjes vindt, zorgde ze voor alles wat een goed interviewprogramma nodig heeft: humor, zelfreflectie, chemie met de gastheer, openheid, wat nieuwe weetjes en gipsdieren die beschilderd werden bij wijze van bezigheidstherapie.

Aan niets zou je zeggen dat Kaandorp naar eigen zeggen vroeger verlegen was en zich lange tijd uitsluitend op het podium thuis voelde: terwijl zij jodelde naar de keukenkastjes las Maassen wat op de bank, ze masseerde zijn schouders terwijl hij aan een gezamenlijke liedtekst werkte en ze choqueerde haar gastheer door hem welterusten te wensen met een scheet. Maar door die huiselijke setting - en het feit dat ze elkaar al lang kennen, ongetwijfeld - voelde Kaandorp zich zo op haar gemak dat ze vertelde over haar zwaarmoedige aanleg, twee ongeplande zwangerschappen, scheiding, spijt en te laat inzien welke tol het vak eist. Met kenmerkende nuchterheid sprak ze ook over haar enige probleem nu ze zich in het dagelijks leven eindelijk net zo comfortabel voelt als op de bühne: als je leven op rolletjes loopt, waarover schrijf je dan een nieuw programma?

24 uur met... stopt in elk geval op een hoogtepunt - dat van het huidige seizoen. Nu maar hopen dat de VPRO ook uitvogelt waarover een volgend programma moet gaan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden