Buitenland Bewaar

Zelfs Fox News hekelt leugens in speech van Paul Ryan

Paul Ryan tijdens zijn speech
Paul Ryan tijdens zijn speech © EPA

De toespraak die Paul Ryan, de running mate van Mitt Romney, gisteren op de Republikeinse Conventie hield, is door de media neergesabeld vanwege de vele onjuistheden die hij heeft verkondigd.

Zelfs een columnist van Fox News, de zender die de Republikeinen over het algemeen een warm hart toedraagt, noemde zijn toespraak een 'duidelijke poging om het wereldrecord te vestigen voor het grootste aantal leugens in een enkele toespraak'.

Naast Fox News, kwamen onder anderen ook CNN, de Washington Post en de Huffington Post met felle kritiek nadat hun fact-checkers de toespraak van Ryan onder de loep hadden gehouden.

Zo viel Ryan president Barack Obama aan voor het sluiten van een General Motors fabriek in Janesville, Wisconsin, maar deze is al gesloten toen George W. Bush nog president was. Daarnaast bekritiseerde de Republikeinse vicepresidentskandidaat Obama voor het verwerpen van de aanbevelingen van een commissie waar Ryan, die deel van uitmaakte van deze commisse, zelf ook tegen had gestemd.