Buitenland Bewaar

Zayn Malik stapt uit One Direction

Zayn Malik stapt uit One Direction
© ANP

Zanger Zayn Malik stapt uit de Brits-Ierse jongensband One Direction. Hij wil een normaal leven leiden. Malik bood vandaag de fans van de immens populaire band zijn verontschuldigingen aan voor zijn besluit.

'Ik bied de fans graag mijn excuses aan, als ik iemand in de steek heb gelaten, maar ik moet doen wat mijn hart me ingeeft. Ik vertrek, omdat ik een normale 22-jarige man wil zijn die zich kan ontspannen en ook een beetje tijd voor zichzelf heeft buiten de schijnwerpers', zegt hij op de Facebookpagina van de band.

Eerder gingen al geruchten dat de 22-jarige zanger uit de band wilde stappen omdat hij helemaal klaar zou zijn met One Direction. Vorige week liet Malik al het Aziatische deel van de 1D-tournee schieten omdat hij te gestrest was om door te gaan. Die week kwam de relatie met zijn verloofde Perrie Edwards in zwaar weer nadat hij in Thailand met een vrouwelijke fan was gefotografeerd.

De vier overgebleven bandleden, Harry Styles, Louis Tomlinson, Niall Horan en Liam Payne gaan wel door met One Direction. Zij laten weten verdrietig te zijn door het vertrek van Malik, maar ze respecteren zijn keuze. 

One Direction werd populair nadat de groep in 2010 de derde plaats had gehaald in het Britse talentenjachtoprogramma The X Factor. De groep trad onder meer in mei 2013 op in het Ziggo Dome in Amsterdam.