LONDEN - Amy Winehouse heeft donderdag meer tests ondergaan in het ziekenhuis, waar ze eerder deze week werd opgenomen na te zijn flauwgevallen. Dat heeft haar woorvoerder Chris Goodman gezegd.

De 24-jarige Winehouse werd maandagmiddag na afloop van een signeersessie door haar vader Mitch naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze in haar woning in Noord-Londen was flauwgevallen. Artsen hebben nog niet kunnen achterhalen wat de oorzaak is.

Het is niet de eerste keer dat de Britse souldiva, die met drugs- en drankverslavingen kampt, in het ziekenhuis belandt. Vorig jaar kwam ze met ernstige uitdrogingsverschijnselen op de eerste hulp terecht. Ook zou Winehouse in een ontwenningskliniek zijn behandeld.

Eind deze maand treedt Winehouse op tijdens een speciaal verjaardagsconcert voor Nelson Mandela, dat wordt gehouden in Hyde Park in Londen. Een dag erna staat een optreden op het festival van Glastonbury gepland. Het is nog onduidelijk of deze optredens in gevaar komen door de plotselinge ziekenhuisopname. (AP)