Buitenland Bewaar

Werknemer Disneyland opgepakt na explosie pretpark

Agenten van de Orange County Police.
Agenten van de Orange County Police. © AFP

Nadat dinsdagavond Disneyland Californië tijdelijk geevacueerd moest worden na een explosie in een vuilnisbak, is woensdag een werknemer van het pretpark gearresteerd. De 22-jarige Christian Barnes wordt verdacht van het veroorzaken van de ontploffing.

Politieagent Bob Dunn van de Anaheim Police Department heeft aangegeven dat de borgsom van Barnes is vastgesteld op 1 miljoen Amerikaanse dollar.

Explosie
Disneyland Californië is dinsdagavond (lokale tijd) tijdelijk geëvacueerd nadat een vuilnisbak tot ontploffing kwam. In de buurt van Mickey's Toontown zou een luide knal te horen zijn geweest. Droog ijs zou verantwoordelijk zijn geweest voor de explosie. Niemand raakte gewond en het park was snel weer volledig toegankelijk.

'Om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben we Toontown geëvacueerd', zei politieagent Dunn gisteren. Hij zei toen nog niet te weten of het in een plastic fles verpakte droge ijs per ongeluk of expres in de vuilnisbak was gegooid.

Wanneer droogijs in een luchtdichte verpakking wordt bewaard, bestaat er een ernstig risico op ontploffing. De verpakking komt namelijk onder een enorme druk te staan als droogijs in gas sublimeert.