Buitenland Bewaar

Vliegverkeer Griekenland plat door staking

Alle binnenlandse en internationale vluchten van en naar Griekenland zijn vanaf middernacht (dinsdag 23.00 uur Nederlandse tijd) geannuleerd. Foto EPA
Alle binnenlandse en internationale vluchten van en naar Griekenland zijn vanaf middernacht (dinsdag 23.00 uur Nederlandse tijd) geannuleerd. Foto EPA © UNKNOWN

ATHENE - Door een 24-uursstaking in Griekenland is er woensdag geen vliegverkeer mogelijk van en naar Griekenland. Alle binnenlandse en internationale vluchten zijn vanaf middernacht (dinsdag 23.00 uur Nederlandse tijd) geannuleerd.

De twee grootste vakbonden hadden twee weken geleden al opgeroepen tot de staking waaraan ook de luchtverkeersleiders meedoen. Ook scholen, banken, ministeries en andere instellingen zijn woensdag gesloten.

De bonden protesteren tegen het economische beleid van de conservatieve regering van premier Kostas Karamanlis. De staking heeft door de rellen van de afgelopen dagen, in verband met de dood van een 15-jarige jongen, een extra dimensie gekregen. De bonden hebben uit angst voor nieuwe rellen een grote optocht in Athene geannuleerd. (ANP)