BRUNSWICK - De politie in de Amerikaanse staat Georgia heeft een man aangehouden in verband met de zevenvoudige moord in een woonwagenkamp, die zaterdag aan het licht kwam. De verdachte pleegde het telefoontje naar het noodnummer 911, waarop de zeven lijken en twee zwaargewonde personen werden gevonden.

De slachtoffers zijn volgens bronnen rond het politieonderzoek neergeschoten. De stoffelijke overschotten lagen in een caravan. De gewonden, naar verluidt kinderen, zijn naar een ziekenhuis gebracht.

Agenten spraken in de media van een ''beestachtige'' moordpartij. Veel details werden nog niet bekendgemaakt. De aangehouden man zou met bewijsmateriaal hebben geknoeid en drugs bij zich hebben gehad. Het is onduidelijk of de politie hem ervan verdenkt dat hij de moorden heeft gepleegd.

In woonwagenpark New Hope Plantation staan honderd caravans. Het park bevindt zich op een historische plaats waar in de achttiende eeuw een plantage gevestigd werd. Brunswick ligt ongeveer 380 kilometer ten zuidoosten van Atlanta. (ANP)