Buitenland Bewaar

Tweede verdachte aangeklaagd voor moord op Britse soldaat

Tweede verdachte aangeklaagd voor moord op Britse soldaat
© AFP

De 28-jarige Michael Adebolajo is officieel aangeklaagd voor moord op de Britse soldaat Rigby. De man is gisteren ontslagen uit het ziekenhuis en werd door de politie ingerekend. Dat melden diverse media waaronder Sky News en BBC op basis van een politieverklaring.

Adebolajo en de 22-jarige Adebowale (eveneens Michael) worden verdacht van de moord op de 25-jarige militair Lee Rigby in Londen. Ze staken en hakten op hem in met hakmessen voor de ogen van tientallen omstanders. Toen de politie arriveerde, ontstond een vuurgevecht, waarbij het tweetal gewond raakte.

Gisteren is de 28-jarige Adebolajo ontslagen uit het ziekenhuis en naar het politiebureau gebracht. Dinsdag werd de andere verdachte Michael Adebowale ontslagen uit het ziekenhuis en aangeklaagd voor moord op de Britse soldaat. Adebowale verscheen donderdag voor de rechter.

Michael Adebolajo wordt verder ook beschuldigd van poging tot moord op twee politieagenten en van bezit van illegale vuurwapens. In het onderzoek naar de gruwelijke moord zijn nog twee andere mannen gearresteerd. Zij worden verdacht van het leveren van illegale vuurwapens.