HILVERSUM - In Noorwegen is zaterdag tv-presentator Ernst-Paul Hasselbach (42) door een verkeersongeval om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerster van RTL bekendgemaakt. De presentator raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en stortte met zijn auto in het water. Bij het ongeval is ook een Belgische productieassistente omgekomen.

Hasselbach was in Noorwegen voor opnamen van het programma 71 graden Noord van RTL5. Hij werd bekend door de programma's Expeditie Robinson en Peking Express. Het is nog niet bekend of de uitzending van Expeditie Robinson van zondag door zal gaan. Dat hangt af van de wens van de nabestaanden.

Volgens de woordvoerster is de klap bij RTL heel hard aangekomen. ''We hebben een sympathieke collega verloren en zijn heel verdrietig.'' De kandidaten en productieploeg die nog in Noorwegen zijn, worden opgevangen. Het bedrijf doet er alles aan om hen zo snel mogelijk naar huis te halen.

Hasselbach werd in Suriname geboren en woonde als kind in diverse landen. Na zijn studie Engels was hij onder meer werkzaam als journalist, vertaler en redacteur. (ANP)