TILBURG - De Georgische presidentsvrouw Sandra Saakasjvili-Roelofs is niet welkom op de uitvaart donderdag van de omgekomen cameraman Stan Storimans. De familie heeft dit via het ministerie van Buitenlandse Zaken aan haar laten weten. Dat heeft een woordvoerder van de familie maandag aan RTL laten weten.

Hij benadrukt tegenover de werkgever van Storimans dat de familie niet twijfelt aan haar oprechtheid: ,,Maar het is een presidentsvrouw uit een oorlogsgebied. Dat brengt extra beveiligingsmaatregelen met zich mee. We hebben liever geen extra politieke lading aan de uitvaart, we kiezen voor rust en ingetogenheid.''

Tijdens de uitvaart zijn wel Nederlandse politici en ex-politici aanwezig, onder anderen de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen. Storimans wordt in besloten kring begraven. De uitvaartplechtigheid in de St. Lucaskerk in Tilburg is alleen toegankelijk voor genodigden.
De uitvaartdienst begint donderdag om elf uur. Na de dienst vertrekt de rouwstoet naar begraafplaats Vredehof in Tilburg. (ANP)