MEXICO-STAD - Diego Fernández de Cavallos, een Mexicaanse toppoliticus die in mei was ontvoerd, is nog steeds vermist en berichten over zijn vrijlating zijn onjuist. Dat heeft een regeringsfunctionaris zaterdag laten weten.

De Mexicaanse krant El Universal meldde zaterdag op gezag van niet nader genoemde familieleden van Fernández de Cavallos (69) dat hij vrijdagavond was vrijgelaten nadat zijn familie zo'n 20 miljoen dollar (14 miljoen euro) losgeld had betaald.

Fernández de Cavallos was in 1994 kandidaat voor de presidentsverkiezingen. Ook is hij tweemaal gekozen tot voorzitter van de Senaat. Hij is een van de leidende figuren van de regerende Nationale Actie Partij, de conservatieve partij van president Felipe Calderón.

De laatste tijd waren er meer ontvoeringen van leidende politici, bankdirecteuren en ook gewone burgers. Mexico is in de greep van gewelddadige drugsbendes. Zo'n 31.000 mensen zijn gedood door geweld van de bendes sinds president Calderón in december 2006 aantrad. De president zei toen de strijd aan te gaan met de georganiseerde misdaad. (ANP)