Buitenland Bewaar

Masmeijer blijft nog een maand in Belgische cel

Frank Masmeijer in 1996.
Frank Masmeijer in 1996. © ANP

De voormalige tv-showmaster Frank Masmeijer komt nog steeds niet vrij. Hij zit al ruim drie maanden in voorarrest in België omdat hij drugs gesmokkeld zou hebben. Een rechtbank in Antwerpen, de raadkamer, besloot vandaag de voorlopige hechtenis te verlengen, aldus het parket in Antwerpen.

Masmeijer gaat in beroep tegen de jongste verlenging. Een andere rechtbank gaat zich daar nu over buigen. Masmeijer moet binnen veertien dagen voor deze zogenoemde kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen.

De Nederlandse ex-presentator van de NCRV wordt verdacht van de smokkel van 400 kilo cocaïne. Met de opbrengst van de drugs zou Masmeijer, die al jaren in België woont, forse schulden hebben willen aflossen. Zijn feestzaal in het Belgische Sint-Niklaas ging in 2013 failliet.

De raadkamer moet zich maandelijks over het voorarrest van Masmeijer buigen. Een woordvoerder van het parket in Antwerpen benadrukt dat een verdachte gedurende het hele onderzoek en de vervolging voor de rechtbank aangehouden kan blijven. Hoe lang dit precies duurt hangt af van de omvang van het dossier, aldus de zegsman.