Buitenland Bewaar

Lijk op koninklijk landgoed lag er al maanden

De politie aan het werk bij de stoffelijke overschotten op landgoed Sandringham.
De politie aan het werk bij de stoffelijke overschotten op landgoed Sandringham. © GETTY

De stoffelijke resten die zondag zijn gevonden op het landgoed Sandringham, eigendom van de Britse koninklijke familie, blijken daar al een tot vier maanden te liggen. Het blijkt te gaan om een jonge vrouw die is vermoord. De koninklijke familie is op geen enkele wijze betrokken bij de zaak, aldus de politie.

De precieze doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Ook de identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

Het lichaam werd op Nieuwjaarsdag gevonden door een man die zijn hond uitliet, op zo'n 5 kilometer van het buitenhuis van koningin Elizabeth. Het bosgebied, 8.000 hectare groot, ligt op ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van Londen.

De koningin en haar man, prins Philip, waren op het moment van de vondst aanwezig op Sandringham. Ze hebben daar de feestdagen gevierd met hun kinderen en kleinkinderen. Ook gisteren waren ze nog in het buitenhuis, met hun jongste zoon prins Edward en diens vrouw Sophie.

Een deel van het landgoed is toegangelijk voor publiek. De stoffelijke resten zijn gevonden in Anmer, een gehucht waar enkele tientallen mensen wonen. Sandringham herbergt twee paardenstoeterijen en boerderij. Er weken meer dan honderd mensen fulltime.

Ht landgoed Sandringham is sinds 1862 in bezit van de koninklijke familie.