Buitenland Bewaar

Lichaam van Chávez wordt permanent tentoongesteld

Vicepresident Nicolás Maduro naast een portret van Chavez.
Vicepresident Nicolás Maduro naast een portret van Chavez. © AFP

Het lichaam van de overleden Venezolaanse president Hugo Chávez wordt gebalsemd en permanent tentoongesteld in een glazen lijkkist. Dat heeft de Venezolaanse vicepresident Nicolas Maduro donderdag gezegd.

Het lichaam van Chávez wordt tentoongesteld in het Museum van de Revolutie, vlakbij het presidentiële paleis, net zoals bij de revolutionaire leiders Mao Zedong en Lenin, aldus Maduro. De komende zeven dagen wordt het lichaam nog opgebaard in de militaire academie.

De socialist Chávez overleed dinsdag na een jarenlange strijd tegen kanker. Tienduizenden Cubanen hebben vandaag bij een monument in Havana de laatste eer betuigd aan de overleden president. Chávez was de belangrijkste internationale bondgenoot van Cuba en een goede vriend van de gepensioneerde Cubaanse leider Fidel Castro.

De duizenden Cubanen vormden een lange rij op het Plaza de la Revolución, het Plein van de Revolutie. Sommigen salueerden voor een foto van Chávez. Anderen huilden zachtjes. In de hele stad hingen de vlaggen halfstok.