Buitenland Bewaar

Koningin opent dagboekzaal Anne Frank Huis

Koningin Beatrix (L) en Teresien da Silva, hoofd collecties van de Anne Frank Stichting, bekijken donderdag in het Anne Frank Huis in Amsterdam de originele dagboeken van Anne Frank. ANP
Koningin Beatrix (L) en Teresien da Silva, hoofd collecties van de Anne Frank Stichting, bekijken donderdag in het Anne Frank Huis in Amsterdam de originele dagboeken van Anne Frank. ANP © UNKNOWN

AMSTERDAM - Koningin Beatrix heeft woensdag de nieuw ingerichte dagboekzaal in het Anne Frank Huis geopend. Ze deed dat voorafgaand aan de viering van het 50-jarig bestaan van het museum.

In de dagboekzaal zijn naast het eerste roodgeruite dagboek van Anne Frank ook al haar andere dagboeken en geschriften te zien.

Na de opening van de vernieuwde ruimte woont de koningin de jubileumviering bij in de Westerkerk in Amsterdam, samen met ongeveer zeshonderd genodigden. Onder anderen Hans Westra, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting, Wim Kok, voorzitter van de raad van toezicht van de stichting en Abram de Swaan, emeritus hoogleraar Sociale Wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, houden een toespraak. Trijntje Oosterhuis zingt. (ANP)