ROME - Twee immigranten zijn vrijdag in de Zuid-Italiaanse plaats Rosarno in de benen geschoten met een jachtgeweer. Zij raakten niet ernstig gewond, aldus de politie volgens het Italiaanse persbureau ANSA. Ook zouden vijf immigranten opzettelijk door Italianen zijn overreden, maar ook hierbij raakte niemand zwaargewond.

De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, uitte zijn bezorgdheid over deze mogelijke ''vreemdelingenjacht''. Hij wil zaterdag het gebied bezoeken.

De incidenten in Rosarno volgden op een uit de hand gelopen protestactie van immigranten in de nacht van donderdag op vrijdag in Rosarno. Enkele honderden buitenlanders waren de straat opgegaan nadat ze door onbekenden met een luchtbuks waren beschoten. Enkele immigranten raakten daardoor gewond.

Bezetting

Uit woede over de agressie bezetten de immigranten een weg. Ze raakten vervolgens slaags met de politie. Er vielen zeker 32 gewonden bij de ongeregeldheden, achttien agenten en veertien buitenlanders, aldus ANSA.

De politie arresteerde zeven immigranten. Zij worden verdacht van onder meer vernieling. Tijdens de protestactie gingen auto's in vlammen op en ontstond schade aan huizen en winkels.

De meeste immigranten in Rosarno zijn afkomstig uit Afrika. Ze wonen in slechte omstandigheden en werken illegaal in de landbouw. (ANP)