Buitenland Bewaar

Fresco blootgelegd na aardbeving Italië

De aardbeving kostte veertig inwoners van Onna het leven. In totaal vonden bijna driehonderd personen in de regio Abruzzen de dood. Foto EPA
De aardbeving kostte veertig inwoners van Onna het leven. In totaal vonden bijna driehonderd personen in de regio Abruzzen de dood. Foto EPA © UNKNOWN

ROME - In een katholieke kerk in het Midden-Italiaanse Onna is een fresco blootgelegd na de verwoestende aardbeving die het bergdorp en de omgeving begin april trof. Inwoners van de plaats bij L'Aquila spreken over een wonder.

De ontdekking vond plaats tijdens herstelwerkzaamheden aan de muren van de kerk, maakte een functionaris woensdag bekend. Deskundigen spreken over een ongebruikelijk fresco, omdat de Maagd Maria boven de figuur van Christus is afgebeeld. Het werk van ruim vier vierkante meter stamt uit de 15e eeuw en was onder een pleisterlaag verborgen.

De aardbeving kostte veertig inwoners van Onna het leven. In totaal vonden bijna driehonderd personen in de regio Abruzzen de dood. Zo'n 1500 kerken raakten beschadigd. Deskundigen hopen nu op meer ontdekkingen. (ANP/AFP)