Buitenland Bewaar

Franse troepen in Kameroen

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius tijdens een persconferentie over het gijzelingsdrama in Kameroen.
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius tijdens een persconferentie over het gijzelingsdrama in Kameroen. © EPA

Speciale Franse troepen zijn in het noorden van Kameroen aangekomen om te helpen met de zoektocht naar een Frans gezin dat deze week daar is gegijzeld. De Franse militairen kwamen vanuit hun regionale basis in buurland Tsjaad, aldus lokale autoriteiten vandaag.

De familie Moulin-Fournier werd dinsdag ontvoerd in de buurt van Kameroens Waza National Park, slechts een paar kilometer van de Nigeriaanse grens. Onder de zeven familieleden waren vier kinderen. De vader werkte al twee jaar bij het Franse gasbedrijf GDF in Yaoundé, de hoofdstad van Kameroen.

Getuigen vertelden aan Franse media dat mannen gewapend met kalasjnikovs de familie uit hun auto haalden, de volwassenen scheidden van de kinderen en er vandoor gingen. De minister van Buitenlandse Zaken van Kameroen zei later dat de gijzelaars zijn meegenomen over de grens naar Nigeria.