Buitenland Bewaar

DSK geeft poging om schrijfster te kussen toe

DSK geeft zijn versierpoging toe.
DSK geeft zijn versierpoging toe. © AFP

Voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn heeft tijdens het verhoor door de politie vandaag toegegeven dat hij de Franse schrijfster Tristane Banon heeft getracht te zoenen en te omhelzen. Banon duwde Straus-Kahn van zich af, omdat ze niet van diens avances was gediend. Hierop staakte DSK, naar eigen zeggen, zijn versierpogingen.

Hoewel het gebeuren dateert uit 2003, diende de 32-jarige Banon pas juli jongstleden een klacht tegen Strauss-Kahn in. DSK zou haar hebben geprobeerd te verkrachten, is de lezing van de schrijfster. De schrijfster zei dat hij haar 'als een chimpansee besprong.'

Strauss-Kahn wuifde de aanklacht direct weg als klinkklare nonsens, maar blijkt zijn versie van het voorval nu toch enigszins te hebben herzien. Overigens was Anne Mansouret, moeder van Banon, de initiator van de aangifte tegen DSK. Naar later bleek, had Mansouret zelf ooit een avontuurtje met de gewezen IMF-voorman.

De socialistische Strauss-Kahn, tot voor kort getipt als presidentskandidaat in Frankrijk, doorbreekt zondagavond zijn stilzwijgen in de media. Hij laat zich dan op tv-zender TF1 interviewen door Claire Chazal, niet toevallig een vriendin van zijn vrouw Anne Sinclair.