Buitenland Bewaar

Contactloos privévliegtuig crasht op Jamaica

Een F-15 op archiefbeeld.
Een F-15 op archiefbeeld. © EPA

Een klein vliegtuig, waar in Amerika geen contact mee kon worden gemaakt, is vrijdagavond (Nederlandse tijd) bij Jamaica in zee gestort. Dat meldden Amerikaanse media. Een Amerikaans echtpaar, waarvan de man het toestel vloog, kwam om het leven, aldus autoriteiten in New York. Het is niet zeker of er meer mensen aan boord waren.

Vermoed wordt dat de inzittenden buiten bewustzijn zijn geraakt door zuurstofgebrek, wellicht veroorzaakt door het uitvallen van de druk in de cabine.

Twee Amerikaanse F-15-straaljagers begeleidden het toestel voor de Amerikaanse oostkust nadat geen contact met de piloot kon worden gelegd. Het vliegtuigje ging richting Cuba. Zodra het toestel het Cubaanse luchtruim bereikte, staakten de jagers hun missie.

De ramen van het kleine toestel waren volgens Amerikaanse media bevroren. Het toestel zou op ruim 7,5 kilometer hoogte hebben gevlogen. Nadat het toestel over Cuba was gevlogen, stortte het door brandstofgebrek in zee zo'n 20 kilometer ten noorden van Jamaica.

Het vliegtuig een Socata TBM-700, was vertrokken van Rochester in de staat New York en op weg naar Naples in de staat Florida.