Buitenland Bewaar

Bos: somberste scenario van CPB

Bos gaf dinsdag aan dat gedurende de wereldwijde financiële crisis al vaker voorspellingen ingehaald zijn door de realiteit, en dat het daarom begrijpelijk is als het CPB ''de randen van de somberheid'' heeft opgezocht. Foto ANP/Robert Vos
Bos gaf dinsdag aan dat gedurende de wereldwijde financiële crisis al vaker voorspellingen ingehaald zijn door de realiteit, en dat het daarom begrijpelijk is als het CPB ''de randen van de somberheid'' heeft opgezocht. Foto ANP/Robert Vos © UNKNOWN

DEN HAAG - Minister Wouter Bos (Financiën) heeft de indruk dat het Centraal Planbureau (CPB) met zijn economische vooruitzichten aan ''de somberste kant van diverse scenario's'' is gaan zitten.

Bos gaf dinsdag aan dat gedurende de wereldwijde financiële crisis al vaker voorspellingen ingehaald zijn door de realiteit, en dat het daarom begrijpelijk is als het CPB ''de randen van de somberheid'' heeft opgezocht.

Het CPB voorspelt een economische krimp van 3,5 procent voor dit jaar en een flink oplopende werkloosheid. Bos wilde niet vooruitlopen om maatregelen die het kabinet wil gaan nemen. (ANP)