Buitenland Bewaar

Bij Corus moet het licht uit

De tientjesactie is onderdeel van een groter bezuinigingsprogramma. Corus-IJmuiden moet in de ruim drie maanden tot eind maart in totaal honderd miljoen euro bezuinigen. Foto GPD
De tientjesactie is onderdeel van een groter bezuinigingsprogramma. Corus-IJmuiden moet in de ruim drie maanden tot eind maart in totaal honderd miljoen euro bezuinigen. Foto GPD © UNKNOWN

VELSEN-NOORD - De directie van staalbedrijf Corus in IJmuiden heeft alle bijna tienduizend medewerkers opgeroepen om zelf actief te besparen tijdens het dagelijks werk. 'Iedereen een tientje per dag', is het motto.

Medewerkers wordt gesuggereerd minder bestanden uit te printen, en alleen in zwartwit, kapotte dingen eerst proberen te repareren alvorens ze weg te gooien enzovoorts. Ook is voorgesteld om minder lampen aan te doen in de kantoorruimten. Inmiddels is de brandtijd van de straatverlichting op het uitgestrekte bedrijfsterrein al bekort om euro's te besparen.

De tientjesactie is onderdeel van een groter bezuinigingsprogramma. Corus-IJmuiden moet in de ruim drie maanden tot eind maart in totaal honderd miljoen euro bezuinigen. (GPD)