Buitenland Bewaar

Beroep op werktijdverkorting neemt weer toe

Volgens Donner is de regeling voor werktijdverkorting alleen bedoeld om de eerste schokgolf van de financiële crisis op te vangen. Foto ANP/Valerie Kuypers
Volgens Donner is de regeling voor werktijdverkorting alleen bedoeld om de eerste schokgolf van de financiële crisis op te vangen. Foto ANP/Valerie Kuypers © UNKNOWN

DEN HAAG - Het aantal bedrijven dat een beroep doet op de regeling voor werktijdverkorting neemt weer toe. Dat heeft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.

Uit de laatste stand van zaken blijkt dat Donner tot en met afgelopen vrijdag het verzoek heeft gehonoreerd van 461 werkgevers om tijdelijk personeel met behulp van een WW-uitkering minder te laten werken. Een week eerder ging het nog om 422 toegewezen aanvragen en ten opzichte van voorgaande weken nam het aantal aanvragen toen af.

Volgens Donner is de regeling voor werktijdverkorting alleen bedoeld om de eerste schokgolf van de financiële crisis op te vangen. De CDA-bewindsman is nog in overleg met werkgeversorganisaties en vakbonden over structurele maatregelen om massawerkloosheid zoveel mogelijk te voorkomen en vakkrachten te behouden voor bedrijven.
Maximaal kan voor 20.000 voltijdsbanen, ofwel 760.000 uur, een beroep worden gedaan op de regeling voor werktijdverkorting. Sinds afgelopen vrijdag krijgen bedrijven voor in totaal 492.952 uur WW-steun om hun personeel minder te laten werken. (ANP)